Meer gezichtsmaskers eindigen als zwerfvuil nu NL de coronavirusregels laat vallen

Meer gezichtsmaskers eindigen als zwerfvuil nu NL de coronavirusregels laat vallen

Het aantal mondkapjes dat als zwerfafval wordt weggegooid, neemt toe sinds het gebruik ervan grotendeels optioneel is geworden, zegt monitoringorganisatie Nederland Schoon.

De organisatie analyseerde de gegevens van de jaarlijkse zwerfvuil opruimdag en constateerde dat het aantal weggegooide mondkapjes ‘aanzienlijk was toegenomen’, aldus woordvoerder Vincent Breedveld Nu.nl.

Mondkapjes komen nu op de vierde plaats op de nestlijst, tegen de zevende plaats vorig jaar. De volledige lijst wordt binnenkort gepubliceerd, aldus de organisatie.

De meeste mondkapjes werden gevonden in en rond bus- en treinstations. Ze zijn sinds woensdag niet meer dwangmatig in het openbaar vervoer en volgens spoormaatschappij NS dragen nog maar weinig mensen ze.

De versoepeling van de regels heeft geleid tot meer beestjes met gezichtsmaskers, zegt Breedveld, hoewel dit in veel gevallen onbedoeld is.

‘De meeste mensen willen de moeite nemen om ze in de prullenbak te gooien, maar op en rond stations halen mensen altijd dingen uit hun zakken of tassen en vallen de maskers eruit’, zei hij.

Maskers blijven vaak lang in de omgeving, zegt Breedveld. ‘Mensen zijn terughoudend om ze op te rapen. Het is niet zoals een snoeppapiertje. Dit is medisch afval en mensen zijn er huiverig voor. Daarom roepen we iedereen op om ze alsjeblieft te laten waar ze horen: in de prullenbak.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment