Meer gevallen van Omicron gevonden in NL, maar de meeste waren onderweg

Meer gevallen van Omicron gevonden in NL, maar de meeste waren onderweg

Het RIVM heeft nog eens 18 gevallen van de Omicron-variant van het coronavirus vastgesteld, waarmee het totaal aantal bekende gevallen in Nederland tot nu toe op 36 komt.

De eerste 18 gevallen werden vastgesteld bij mensen die op 26 november arriveerden op twee vluchten vanuit Zuid-Afrika, de dag waarop nieuwe regels werden ingevoerd.

In 14 van de nieuwe gevallen werd de variant gevonden in monsters van mensen die met vluchten uit zuidelijk Afrika op Schiphol of een regionaal gezondheidscentrum arriveerden.

De overige vier gevallen werden ook getest in een regionaal gezondheidscentrum, maar hebben tot nu toe geen verband met zuidelijk Afrika.

Drie gespecialiseerde testlaboratoria in Nederland hebben de faciliteiten om de nieuwe variant te detecteren en controleren momenteel oudere monsters die mogelijk Omicron bevatten, aldus het RIVM. Deze vier zijn tot nu toe gevonden.

Er zijn nog geen gevallen van Omicron gevonden via contacttracering en het is niet geïsoleerd in rioolonderzoek of bewaking van pathogenen.

Het RIVM zegt te verwachten dat de Omicron-variant de komende weken in meer monsters zal worden aangetroffen. ‘Gericht onderzoek naar de Omicron-variant vergroot ook de kans dat deze vaker wordt gevonden’, aldus het bureau.

‘Rapporten uit andere landen, waaronder Zuid-Afrika en het Verenigd Koninkrijk, suggereren dat het mogelijk is dat de Omicron-variant de Delta-variant zal verdringen en de dominante versie in Nederland wordt.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment