Meer gevaccineerde 70-plussers worden in het ziekenhuis opgenomen met coronavirus

Meer gevaccineerde 70-plussers worden in het ziekenhuis opgenomen met coronavirus

Het aantal gevaccineerde mensen dat in het ziekenhuis wordt opgenomen nadat ze het coronavirus hebben opgelopen, stijgt en de meesten van hen zijn ouder dan 70, hebben gezondheidschefs bevestigd.

Ze zeggen echter dat de kans om in het ziekenhuis te worden opgenomen nog steeds 17 keer lager is voor mensen die dubbel zijn gestoken dan voor mensen die dat niet hebben gedaan.

In oktober was 44% van de 2.054 mensen die met coronavirus in het ziekenhuis waren opgenomen volledig gevaccineerd en had 55% helemaal niet gestoken, volgens nieuwe cijfers van volksgezondheidsinstituut RIVM.

Maar dat komt volgens experts vooral doordat het virus circuleert onder ouderen, die een grotere kans hebben om in het ziekenhuis te belanden. Het aantal verpleeghuisbewoners waarvan is gemeld dat ze positief testen op bijvoorbeeld het coronavirus, is aanzienlijk gestegen sinds begin oktober tot meer dan 1022 in de laatste week van die maand.

Daarentegen zijn niet-gevaccineerde patiënten waarschijnlijk jonger. De gemiddelde leeftijd van de gevaccineerde coronapatiënten is 77 jaar, die van de niet-gevaccineerde 59 jaar, aldus het RIVM.

Ook zegt het RIVM dat het vaccin in 94% van de gevallen beschermt tegen ziekenhuisopname en in 97% tegen overplaatsing op een IC. Maar bij 70-plussers ligt het beschermingspercentage iets lager – respectievelijk 89% en 95%.

De regering zal vanaf december beginnen met het geven van boostervaccinaties aan 80-plussers, hoewel parlementsleden hen hebben aangespoord om indien mogelijk eerder te beginnen.

Hoewel de effectiviteit van vaccinatie de afgelopen acht weken met één procentpunt lijkt te zijn afgenomen, is dit geen reden tot zorg en is de effectiviteit nog steeds ‘zeer hoog’, aldus het RIVM.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment