Meer elektrische auto’s op de Nederlandse wegen – dankzij belastingvoordelen en subsidies

Meer elektrische auto’s op de Nederlandse wegen – dankzij belastingvoordelen en subsidies

Nederlandse automobilisten kochten vorig jaar 38% meer elektrische en hybride auto’s, blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS. De meeste – 63% – waren volledig elektrisch, wat hun eigenaars recht gaf op belastingvoordelen.

Begin dit jaar reden er 273.000 elektrische auto’s op de Nederlandse wegen, maar die vertegenwoordigen nog maar 3% van het totale Nederlandse wagenpark.

Bijna tweederde daarvan zijn bedrijfswagens, maar meer particuliere eigenaren kochten vorig jaar een volledig elektrische auto dankzij extra overheidssubsidies.

De verkoop van elektrische auto’s is in de eerste drie maanden van dit jaar bijna gehalveerd, als gevolg van wijzigingen in de fiscale regels voor bedrijfsauto’s, zei autovereniging RAI in april.

In de eerste drie maanden van het jaar werden in totaal 4.545 elektrische auto’s verkocht, een daling van 48% ten opzichte van dezelfde periode in 2020.

In 2020 moesten bestuurders van bedrijfswagens inkomstenbelasting betalen over 8% van de waarde van goedkopere elektrische auto’s, maar dat is dit jaar opgelopen tot 12%. Voor bedrijfswagens met een waarde van meer dan € 40.000 is de opslag 22%, hetzelfde als voor voertuigen op diesel.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment