Meer dan helft Nederlandse huizen heeft nu glasvezelkabel

Meer dan helft Nederlandse huizen heeft nu glasvezelkabel

Inmiddels heeft iets meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens een glasvezelaansluiting, meldt de consumentenautoriteit ACM donderdag.

In totaal hebben 4,1 miljoen van de acht miljoen huishoudens in Nederland toegang tot een glasvezelnetwerk en als de huidige installatiesnelheid aanhoudt, kan het hele land in 2030 up-to-date zijn, aldus de ACM in haar nieuwste telecommonitor.

T-Mobile, KPN en Delta leggen op dit moment glasvezelkabels aan en 1,8 miljoen huishoudens hebben daadwerkelijk een abonnement dat gebruik maakt van de snelle internettechnologie.

VodafoneZiggo, de andere grote speler, richt zich op een andere technologie op basis van coaxkabelverbindingen om zijn snelle internetdiensten mogelijk te maken.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment