Meer dan een half miljoen toegangskaarten voor vaccins verlopen deze week

Meer dan een half miljoen toegangskaarten voor vaccins verlopen deze week

Meer dan een half miljoen mensen die twee vaccins tegen het coronavirus hebben gehad, moeten nog een test doen om bars, restaurants en bioscopen te betreden als vrijdag nieuwe regels van kracht worden.

Toegangspassen voor coronavirus (CTB) zijn niet langer beschikbaar voor mensen die meer dan negen maanden geleden hun tweede dosis hebben gekregen, terwijl certificaten die aantonen dat ze herstellen van een recente infectie na zes maanden verlopen.

Volgens het Nederlandse ‘Test for Entry’-systeem moet iedereen die niet in aanmerking komt voor vaccinatie, het bewijs leveren van een negatieve antigeentest die in de afgelopen 24 uur is genomen.

Het Outbreak Management Team adviseerde de regering afgelopen november om een ​​strenger 2G-systeem in te voeren, dat de toegang zou beperken tot mensen die een vaccin of recente infectie hebben gehad, maar een meerderheid van de parlementsleden is tegen het idee.

minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers vertelde de Tweede Kamer dat ongeveer 540.000 mensen door de regelwijziging zouden worden getroffen.

Hij zei dat de stap ‘kan leiden tot meer mensen die een boostervaccin krijgen’. Op dit moment is er geen houdbaarheidsdatum voor boostervaccins.

De regels zijn ingevoerd als onderdeel van plannen om de coronavirusregels voor reizen door de EU te harmoniseren, maar landen hanteren nog steeds sterk uiteenlopende ‘test for entry’-normen binnen hun grenzen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment