Meer dan 800 meer mensen stierven vorige week dan statistici hadden verwacht

Meer dan 800 meer mensen stierven vorige week dan statistici hadden verwacht

Vorige week stierven zo’n 850 mensen meer dan op basis van seizoenstrends zou worden verwacht, meldt het CBS vrijdag. In deze tijd van het jaar sterven er gemiddeld minder dan 3.000 mensen per week.

Het bovenmatige sterftecijfer daalt in alle leeftijdsgroepen, maar er zijn vooral meer mensen overleden in verpleeg- en verzorgingshuizen dan verwacht, aldus het CBS.

Het aantal overtollige dadels steeg sterk aan het begin van de pandemie van het coronavirus, maar was in februari, toen de vaccinaties begonnen, weer afgenomen. Het is echter weer gestegen sinds augustus, toen het aantal gevallen van coronavirus weer begon toe te nemen.

Het CBS zei niet dat de stijging van het aantal sterfgevallen verband houdt met het coronavirus, hoewel dit waarschijnlijk het geval is.

Het officiële sterftecijfer door het coronavirus in Nederland staat nu op 18.863, maar dat cijfer omvat alleen mensen die zijn getest op coronavirus en van wie het overlijden is gemeld bij het volksgezondheidsinstituut RIVM.

Eerder deze maand zei het CBS dat het werkelijke dodental waarschijnlijk zal zijn: meer dan 31.000.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment