Meer dan 500.000 ondertekenen petitie waarin wordt opgeroepen om het coronaviruspassysteem op te heffen

Meer dan 500.000 ondertekenen petitie waarin wordt opgeroepen om het coronaviruspassysteem op te heffen

Zoek de positieve test

Zo’n 550.000 mensen hebben tot nu toe een petitie ondertekend waarin de Nederlandse regering wordt opgeroepen om het coronaviruspasjessysteem in ‘al zijn vormen’ te schrappen.

De petitie is vrijdag gelanceerd door een groep die zichzelf noemt Onverdeeld Open (onverdeeld open) die aangevoerd wordt door voormalig CDA-voorzitterschap hoopvol en Kamerlid Mona Keijzer.

De coalitie telt politici, academici en mensen uit de culturele wereld onder zijn achterban. Het stelt dat het coronaviruspassysteem meer schade aanricht dan het voorkomt en stelt grenzen aan de grondwettelijke rechten. Bovendien kunnen de geldende maatregelen tegen het coronavirus de verdere verspreiding van het virus niet stoppen, stelt de petitie.

Onderzoekers van de TU Delft publiceerden onlangs onderzoek waaruit blijkt dat de coronaviruspas heeft beperkte impact over het terugdringen van nieuwe gevallen. Toch heeft minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers gezegd dat alles wat de verspreiding van het coronavirus indamt en ziekenhuisopnames laag houdt, nuttig is.

De Nederlandse regering heeft echter besloten om niet door te gaan met plannen om een ​​2G-systeem te introduceren voor toegang tot cafés en evenementen, in afwachting van verder onderzoek.

Onder 2G zouden alleen mensen die volledig zijn ingeënt of zeer recent coronavirus hebben gehad, in aanmerking komen voor een coronaviruspas voor sommige locaties.

Het plan werd vorig jaar voor het eerst geopperd, maar er is geen meerderheid in het parlement voor steun en de coalitie ChristenUnie is tegen.

Boosters

Sinds vrijdag hebben meer dan een half miljoen mensen die twee vaccins tegen het coronavirus hebben gehad, een test moeten doen om bars, restaurants en bioscopen binnen te gaan omdat ze nog geen boosterdosis hebben gehad.

Coronavirus-passen zijn langer beschikbaar voor mensen die meer dan negen maanden geleden hun tweede dosis hebben gekregen en certificaten die aantonen dat ze van een recente infectie zijn hersteld, verlopen na zes maanden.

Volgens het Nederlandse ‘Test for Entry’-systeem moet iedereen die niet in aanmerking komt voor vaccinatie, het bewijs leveren van een negatieve antigeentest die in de afgelopen 24 uur is genomen.

Op dit moment is er geen houdbaarheidsdatum voor boostervaccins.

Reis

De regels zijn ingevoerd als onderdeel van plannen om de coronavirusregels voor reizen door de EU te harmoniseren, maar landen passen binnen hun grenzen nog steeds sterk uiteenlopende ‘test for entry’-normen toe.

De coronaviruspas is een belangrijk hulpmiddel om reizen naar het buitenland mogelijk te maken, met name binnen Europa.

De Telegraaf meldde maandag dat het advies om geen boosterdoses te geven aan tieners grote impact zal hebben op schoolreisjes. Frankrijk, Duitsland en Italië behoren tot de landen die vereisen dat mensen boosters hebben om toegang te krijgen tot musea en restaurants.

Het kabinet heeft echter nog niet gezegd of het de aanbevelingen van de gezondheidsraad overneemt.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment