Meer dan 40.000 oproepen tot actie tegen klimaatverandering bij demonstratie in Amsterdam

Meer dan 40.000 oproepen tot actie tegen klimaatverandering bij demonstratie in Amsterdam

Tienduizenden mensen marcheerden zaterdag door Amsterdam en riepen op tot wereldwijde actie tegen klimaatverandering.

Volgens een schatting van de organisatoren waren meer dan 40.000 mensen aanwezig bij de demonstratie, die meer dan twee uur duurde om van de Dam naar het Westerpark te gaan, waar de mars eindigde met een betoging en toespraken.

Als het waar is, was de klimaatmars de grootste demonstratie van de afgelopen jaren in de hoofdstad en het grootste pro-klimaatevenement ooit in Nederland.

De demonstratie viel samen met de COP26-klimaatbesprekingen die momenteel in Glasgow aan de gang zijn. Ook waren er zaterdag demonstraties in Denemarken, Brussel, Parijs en Londen, evenals in Glasgow zelf.

Veel van de spandoeken en spandoeken van de Nederlandse demonstranten wezen op het gebrek aan actie in Nederland, wat: geen verbintenis getekend om overheidsinvesteringen in projecten voor fossiele brandstoffen in het buitenland te stoppen.

Uit een onderzoek van Ipsos vorige week bleek dat zeven op de tien Nederlanders zich zorgen maken over de gevolgen van de opwarming van de aarde, maar slechts 11% denkt dat de COP26-klimaattop concrete resultaten zal opleveren

Vier op de 10 (43%) vindt dat de overheid te weinig doet om klimaatverandering tegen te gaan, vooral jongeren tussen 18 en 34 jaar. Tegelijkertijd wil meer dan de helft niet betalen voor klimaatverbetering door belastingen op producten zoals vlees te verhogen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment