Meer dan 11.000 gevallen van coronavirus, hoogste dagelijkse aantal sinds Kerstmis

Meer dan 11.000 gevallen van coronavirus, hoogste dagelijkse aantal sinds Kerstmis

bord buiten de GGD-testlocatie in de RAI in Amsterdam

Het RIVM heeft voor het eerst sinds kerst meer dan 11.000 gevallen van coronavirus bevestigd, maar het groeitempo vertraagt.

Het cijfer van vandaag van 11.064 is twee keer zo hoog als een week geleden, maar de afgelopen zeven dagen stegen de gevallen volgens de cijfers van het RIVM met gemiddeld 445%. Het zevendaags gemiddelde staat op 9.191, het hoogste niveau dit jaar.

Het aantal patiënten in het ziekenhuis is met 18 toegenomen tot 230, terwijl er momenteel 73 mensen op de intensive care worden behandeld, twee minder dan woensdag.

Het aantal gevallen is sterk gestegen sinds begin juli, toen er gemiddeld 600 positieve tests per dag werden gemeld. De verwachting is dat het aantal ziekenhuisopnames zal blijven stijgen naarmate de Delta-variant van het virus zich onder de bevolking verspreidt.

De GGD Rotterdam heeft donderdag twee coronatestcentra gesloten omdat ze de ‘enorme vraag naar testen’ niet aankonden.

Het personeel is verplaatst naar grotere locaties nadat het ministerie van Volksgezondheid iedereen die de afgelopen twee weken naar een nachtclub of soortgelijke locatie is geweest, heeft verzocht zich te laten testen.

Bron: RIVM

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment