Meer dan 1.000 liggen in ziekenhuis met coronavirus, 217 liggen op IC-afdeling

Meer dan 1.000 liggen in ziekenhuis met coronavirus, 217 liggen op IC-afdeling

Het aantal mensen dat in Nederland met coronavirus in het ziekenhuis ligt, is vrijdag voor het eerst sinds 5 juni boven de 1.000 uitgekomen.

Van hen liggen er 217 op een intensive care-afdeling, een stijging van 14 op het totaal van donderdag, aldus de nationale patiëntenmonitor LCPS.

Tegelijkertijd daalde het aantal positieve gevallen licht tot 7.439 in de 24 uur tot vrijdagochtend. Toch is het cijfer nog steeds 944 meer dan het gemiddelde van de afgelopen week. Ongeveer 15,6% van de tests blijkt nu ook positief.

De nieuwe cijfers werden gepubliceerd toen ministers bijeenkwamen om te proberen te beslissen wat te doen aan de toename van het aantal gevallen, die begon nadat de meeste maatregelen op 25 september waren opgeheven.

Volgens RTL Nieuws zal er waarschijnlijk vrijdag geen besluit worden genomen en staan ​​er in het weekend, voorafgaand aan de persconferentie van dinsdag, meer gesprekken op het programma.

Ondertussen bleek uit een onderzoek van pensioenvakbond ANBO dat 90% van haar leden achter de herinvoering van enkele maatregelen staat, waaronder een terugkeer naar social distancing, mondkapjes in winkels en meer controles op het gebruik van de QR-code van de coronaviruspas.

De QR-code is verplicht voor cafés, bars en restaurants en andere drukke plaatsen, maar op veel plaatsen controleert niemand ze. En tot nu toe zijn maar weinig plaatsen gewaarschuwd voor het niet controleren van de codes.

Geen einden

Trouw meldde vrijdag dat er nog geen boetes zijn uitgedeeld in de 20 steden die het heeft bekeken, en slechts een paar heeft andere sancties opgelegd aan cafés die de regels overtreden.

Volgens volksgezondheidsinstituut RIVM is ongeveer driekwart van de gehospitaliseerden niet ingeënt en ligt 83% van de mensen op de intensive care. Inmiddels is bijna 84% van de 17-plussers in Nederland volledig gestoken.

In de Bible Belt-stad Staphorst, die een van de laagste vaccinatiepercentages van het land heeft, plaatst de gemeente luchtfilters in alle klassen van de basisschool – in totaal 250. Het doel is om te proberen de verspreiding van het virus onder zowel kinderen als leerkrachten.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment