Meer coronaviruspatiënten in ziekenhuis, maar groei van infecties neemt af

Meer coronaviruspatiënten in ziekenhuis, maar groei van infecties neemt af

Het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis is maandag met 16% gestegen doordat de explosieve groei van infecties begin juli nog steeds voelbaar was in de gezondheidszorg.

In totaal worden er 361 behandeld voor Covid-19, een stijging met 50 sinds zondag, van wie 84 op de intensive care. Op 8 juli, 11 dagen geleden, daalde het aantal patiënten tot 196, het laagste niveau sinds september vorig jaar.

Het RIVM rapporteerde de afgelopen 24 uur nog eens 8.932 positieve gevallen, goed voor 13,9% van alle tests. Het cijfer is 5,8% hoger dan afgelopen maandag, terwijl de afgelopen zeven dagen het aantal gevallen met gemiddeld 89,5% is gestegen.

Het positieve testpercentage heeft zich de afgelopen dagen gestabiliseerd op ongeveer 14%, na een stijging van ongeveer 3% sinds eind juni.

Er worden meer gevallen gevonden in verpleeghuizen, met 54 locaties die de afgelopen 14 dagen een infectie hebben gemeld, vergeleken met 24 een week geleden.

Het RIVM heeft de afgelopen 24 uur nog twee doden door Covid-19 bevestigd, in lijn met het gemiddelde van de afgelopen week.

Bron: RIVM

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment