Meer bewijs van stijgende huizenprijzen, Flevoland loopt voorop

Meer bewijs van stijgende huizenprijzen, Flevoland loopt voorop

De huizenprijzen stegen in juni met 14,6%, vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder, de grootste stijging sinds december 2000, meldt het CBS donderdag.

Het CBS-cijfer, samengesteld op basis van kadastrale informatie, is het tweede cijfer dat wijst op een verdere forse stijging van de huizenprijzen.

Makelaarsorganisatie NVM zei eerder deze maand dat de gemiddelde prijs die via zijn leden voor een woning werd betaald in het tweede kwartaal € 410.000 bedroeg, een stijging van bijna 20% ten opzichte van 2020 en de grootste stijging sinds het in 1985 begon met het monitoren van de cijfers.

De huizenprijzen stijgen gestaag sinds juni 2013, toen ze tijdens de financiële crisis een dieptepunt bereikten en liggen nu 70 procent boven dat cijfer, aldus het CBS. Iets meer dan 17.700 woningen wisselden in juni van eigenaar, evenveel als in 2020.

Het CBS heeft ook een analyse van regionale verschillen gepubliceerd waaruit blijkt dat Flevoland in het tweede kwartaal met 16,8% de grootste stijging had, terwijl Limburg met 11,7% de laagste was.

Van de vier grootste steden stegen de huizenprijzen het meest, 14%, in Utrecht, terwijl de huizenprijzen in Amsterdam stegen met 7,5%.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment