Meer bedrijven dienen in 2020 valse verzekeringsclaims in: verzekeraars

Meer bedrijven dienen in 2020 valse verzekeringsclaims in: verzekeraars

Vorig jaar werden zo’n 13.000 mensen betrapt op het oplichten van hun verzekeraar, waaronder een toenemend aantal bedrijven, Verbond voor Verzekeraars van verzekeraars heeft gezegd.

In totaal stopten de verzekeraars valse claims voor in totaal € 88 miljoen. Het aantal bedrijven dat valse claims indiende, steeg met bijna 40%, van 125 in 2019 naar 172 vorig jaar.

‘Dat klinkt misschien niet als veel, maar er is veel minder bedrijfsbeleid. De bedragen zijn ook groter, dus dat vergroot de impact’, zegt directeur Richard Weurding van de vereniging tegen de omroep ons.

De coronaviruscrisis kan een bijdragende factor zijn, zei Weurding. Hij haalde het geval aan van een restauranteigenaar wiens omzet tijdens de crisis kelderde en die opzettelijk zijn bedrijf in brand stak. Het hele gebouw brandde echter af en de man werd veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan zijn huisbaas en zit momenteel een gevangenisstraf van drie jaar uit.

Meer mensen probeerden de verzekering om de tuin te leiden dan in 2019 toen zo’n 12.000 gevallen aan het licht kwamen. Het totale bedrag voor dat jaar, ruim 96 miljoen euro, was echter aanzienlijk hoger.

Net als in 2019 hebben autobezitters de meest frauduleuze claims ingediend. Dubbele claims en overdreven schade behoorden tot de meest voorkomende pogingen om hogere uitbetalingen te krijgen. ‘Maar de meeste fraudegevallen vinden plaats bij het afsluiten van een verzekering’, zegt Weurding. ‘Ze geven valse informatie aan de verzekeraar om zo een lagere premie te krijgen.’

De namen van valse claimanten worden geregistreerd in een centraal verzekeringssysteem en verzekeraars worden automatisch geïnformeerd als een van de genoemde personen een verzekering wil afsluiten. Het is ze niet uitgesloten om een ​​verzekering af te sluiten, maar er kunnen wel voorwaarden aan verbonden zijn, aldus Weurding.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment