Meer autobezitters stappen over op elektrisch naarmate de prijzen dalen en de subsidies stijgen

Meer autobezitters stappen over op elektrisch naarmate de prijzen dalen en de subsidies stijgen

Elektrische auto’s zijn steeds populairder geworden bij particuliere kopers sinds de eerste overheidssubsidies in 2020 van kracht werden.

Uit cijfers van de autohandelorganisaties RAI Vereniging en Bovag blijkt dat individuele kopers in 2020 goed waren voor 21% van de verkoop van nieuwe elektrische auto’s, vergeleken met 12% in 2019.

Het totaal aantal verkochte elektrische auto’s daalde met 13%, grotendeels omdat de productie werd belemmerd door een wereldwijd tekort aan halfgeleiderchips. Experts uit de sector vrezen dat het probleem nog groter kan worden door de oorlog in Oekraïne.

De cijfers laten ook een stijging van 56% van de particuliere verkopen zien sinds begin 2022, toen het totale subsidiefonds opliep tot € 71 miljoen, terwijl de totale verkopen – inclusief zakelijke klanten – met 183% zijn gestegen.

Tegelijkertijd zijn de voertuigen betaalbaarder geworden, waarbij de gemiddelde prijs voor een nieuwe auto de afgelopen vijf jaar is gedaald van € 79.000 naar € 51.000. Dat heeft de individuele subsidie ​​voor een voertuig verlaagd van € 4.000 naar € 3.350, waardoor meer kopers een aanvraag kunnen indienen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment