Meer arrestaties in vierde nacht van ongeregeldheden na rellen Rotterdam

Meer arrestaties in vierde nacht van ongeregeldheden na rellen Rotterdam

De politie arresteerde meer dan 30 mensen in een vierde nacht van ongeregeldheden op maandagavond, maar er waren geen problemen in de grote steden.

De politie heeft in Zwolle 13 mensen aangehouden, nadat de burgemeester zijn noodbevoegdheden had ingeroepen vanwege geruchten dat er rellen zouden plaatsvinden.

De arrestaties waren vooral voor het in bezit hebben van vuurwerk en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs, lokale omroep RTV Oost gemeld.

In het Friese Drachten was ook de politie aanwezig na berichten dat er problemen op stapel stonden, maar de avond verliep rustig.

In Roosendaal zijn 14 mensen aangehouden voor het aanleggen van meerdere branden, waaronder een bushalte en in een speeltuin. De meesten waren tussen de 14 en 26 jaar oud, maar onder de arrestanten bevond zich een 51-jarige vrouw. nieuwswebsite Nu.nl gemeld.

Enkele tientallen jongeren in Apeldoorn hebben een rotonde vernield en vuurwerk naar de politie gegooid, maar het is onduidelijk of er iemand is aangehouden.

Rotterdam

Het is de vierde nacht op rij dat de politie wordt opgeroepen om groepen jongeren aan te pakken, na de rellen van vrijdag in Rotterdam.

Ondertussen verkeren de vier mensen die door de politie in Rotterdam zijn doodgeschoten niet in gevaar, zegt burgemeester Ahmed Aboutaleb maandagavond in een talkshow op televisie.

Aboutaleb beschreef de rellen eerder als een ‘orgie van geweld’ en zei dat sommige betrokkenen naar de stad waren gekomen met het uitdrukkelijke doel om problemen te veroorzaken.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment