Mededingingsautoriteit gaat telecomvergelijkingswebsites certificeren

Mededingingsautoriteit gaat telecomvergelijkingswebsites certificeren

De Nederlandse Mededingingsautoriteit ACM start binnenkort met het certificeren van websites die: tarieven telecombedrijf vergelijken zodat de consument weet dat de site onafhankelijk en up-to-date is.

De certificaten, die vrijwillig zijn, worden toegekend op basis van acht verschilcriteria. ‘Als je een door de ACM gecertificeerde vergelijkingssite bezoekt, weet je dat de informatie betrouwbaar is’, zegt woordvoerder Edwin van Houten. ‘Zo kunnen consumenten goed geïnformeerde keuzes maken.’

Alle vergelijkingswebsites in Nederland zijn momenteel wettelijk verplicht om duidelijke taal- en prijsinformatie te gebruiken en te vermelden wie de eigenaar van de website is.

Het certificeringssysteem is mogelijk gemaakt door de introductie van nieuwe wetgeving voor de telecommarkt. Zodra nieuwe toezichthouders op de energiemarkt wettelijk verankerd zijn, biedt de ACM een vergelijkbare regeling voor energievergelijkingswebsites aan.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment