Massief Zwolse testcentrum kostte belastingbetaler € 2 miljoen, maar werd nooit gebruikt

Massief Zwolse testcentrum kostte belastingbetaler € 2 miljoen, maar werd nooit gebruikt

De overheid heeft € 2 miljoen uitgegeven aan een enorme coronavirus-testlocatie in Zwolle die nooit is gebruikt, lokale omroep RTV Oost zei woensdag.

Het zogenaamde XL testcentrum is begin juni opgesteld in tenten naast sportcentrum IJsselhallen in Zwolle en eind augustus afgebroken. Die was in die periode nooit open, aldus de omroep.

Het prijskaartje van € 2 miljoen is inclusief de opbouw en demontage, vertelde een woordvoerder aan RTV Oost inrichting, ICT, locatiehuur, riolering, brandstof, isolatie, de 54 testplaatsen en rustplaatsen voor de bemanning.

Het centrum had een capaciteit om 25.000 tests per dag uit te voeren in het kader van de ‘test voor toegang’-regeling, maar werd ongebruikt gelaten nadat het aantal gevallen van coronavirus toenam en de regering haar beslissing om cafés te openen en festivals toe te staan ​​terugdraaide.

Het bedrijf dat het contract heeft gekregen om het centrum te runnen, heeft ook overeenstemming bereikt met het ministerie van Volksgezondheid over de kosten die het heeft gemaakt, bijvoorbeeld om de werving van personeel te dekken, aldus de omroeporganisatie.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment