Massale dode zonnevis spoelt aan op Amelandse kust

Massale dode zonnevis spoelt aan op Amelandse kust

Een dode tropische maanvis van bijna twee meter doorsnee is aangespoeld op het Waddenzee-eiland Ameland, lokale reddingswerkers zei op Facebook.

De vis is een van de grootste maanvissen die ooit langs de Nederlandse kust is gezien. Het gaat voor verder onderzoek naar het natuurhistorisch museum Naturalis in Leiden.

Maanvissen hebben een karakteristieke schokkerige manier van zwemmen en waarvan de vorm de indruk wekt dat het alleen uit een kop bestaat, kan tot vier meter lang worden en tot 1.000 kilo wegen, waardoor het de zwaarste benige vis is die er bestaat.

Vorig jaar, een levende maanvis zwemmend gevonden in een hoek van de belangrijkste haven op het eiland Texel en werd naar zeehondenopvangcentrum Ecomare gebracht om te herstellen.

Naturalis heeft een maanvis te zien die precies 132 jaar geleden op Ameland aanspoelde. Die vis was 2,23 meter lang en 2,73 meter hoog.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment