Marokko schort vluchten naar Nederland op als ‘coronavirusmaatregel’

Marokko schort vluchten naar Nederland op als ‘coronavirusmaatregel’

Luchtverkeer tussen Marokko en Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië wordt woensdag vanaf middernacht opgeschort als maatregel tegen het coronavirus, Marokkaanse luchtvaartmaatschappijen Air Marokko en Air Arabia Marokko zei op Twitter.

Ook Transavia zei door de Marokkaanse autoriteiten op de hoogte te zijn gesteld van de beperking. De KLM-eenheid, die 11 retourvluchten per week naar Marokko vliegt, zegt te onderzoeken wat de uitspraak betekent voor vakantiegangers en zal er alles aan doen om mensen terug te halen.

De officiële Nederlands reisadvies voor Marokko is amberkleurig, wat betekent dat het land alleen moet worden bezocht voor essentiële zaken, niet voor vakanties. Toch zijn volgens het AD veel Nederlanders in het land vanwege de halfjaarlijkse vakanties.

Marokkaanse nieuwssite Le360 zei dat de beslissing was genomen vanwege een ‘nieuwe variant’ die in de drie landen in opkomst is.

‘Dit besluit is genomen door de autoriteiten, die geen verklaring hebben gegeven’, aldus de website. ‘Le360 heeft van geïnformeerde bronnen kunnen vernemen dat het werd gemotiveerd door gezondheidsredenen, aangezien Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland verschillende gevallen van een nieuwe versie van de Delta-variant hebben geregistreerd.’

De Britse regering heeft nieuws opgenomen van de opschorting van vluchten op haar officiële website voor reisadvies. Het Nederlandse reisadvies is nog niet bijgewerkt.

De BBC meldde dinsdag dat functionarissen in het VK nauwlettend in de gaten houden nieuwe afstammeling van de Delta-variant van Covid die een groeiend aantal infecties veroorzaakt.

Delta is de dominante variant van het VK, maar laatste officiële gegevens suggereert dat 6% van de Covid-gevallen waarvan de genetische sequentie is bepaald, van een nieuw type is, genaamd AY.4.2, aldus de BBC. Deskundigen vertelden de omroep echter dat het onwaarschijnlijk is dat het een grote vlucht zal nemen of aan de huidige vaccins zal ontsnappen.

Spreiding

Volgens de Belgische viroloog Marc van Ranst is de variant, die mogelijk iets besmettelijker is dan de dominante Delta-versie, gespot in Denemarken, het VK en Israël.

Van Ranst vertelde Belgische nieuwswebsite De ochtend het zou hem niet verbazen als het virus in België zou aankomen, want ‘verspreiding is wat virussen voortdurend doen’.

DutchNews.nl heeft contact opgenomen met het RIVM om na te gaan of de variant in Nederland is vastgesteld.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment