Marktwaakhond waarschuwt stadsverwarmingsbedrijven voor prijsstijgingen

Marktwaakhond waarschuwt stadsverwarmingsbedrijven voor prijsstijgingen

Leveranciers van stadsverwarming zijn gewaarschuwd om de prijs van hun diensten volgend jaar niet met meer dan 67% te verhogen tegen markten toezichthouder ACM.

Stadsverwarmingsbedrijven mogen volgens de wet hun prijzen aanpassen aan de kosten van gas, maar de ACM heeft bedrijven gezegd hun tarieven niet met het maximumbedrag te verhogen.

Consumenten met stadsverwarming hebben: geen keuze over leverancier en dus stelt de ACM maximale prijsstijgingen vast, hoewel wetgeving in de maak is om hier verandering in te brengen.

Zo’n 500.000 woningen in Nederland zijn aangesloten op stadsverwarmingssystemen, die warmte leveren door middel van generatoren of door gebruik te maken van overtollige warmte die wordt geproduceerd door verbrandingsovens of fabrieken.

Als bedrijven hun tarieven maximaal verhogen, betaalt het gemiddelde huishouden volgend jaar € 2.542 voor warmte, tegen € 1.523 in 2021.

Faillissement

Inmiddels is het kleine energiebedrijf Naked Energy als zevende leverancier in Nederland failliet gegaan door stijgende gas- en elektriciteitsprijzen.

Het bedrijf had nog maar 2.600 klanten en heeft de ACM laten weten dat het financieel niet meer in staat is om aan deze klanten te leveren. Naked Energy kocht haar gas en elektriciteit in via Energie I&V dat begin deze maand failliet ging.

Het bedrijf is nu op zoek naar een derde partij om de contracten over te nemen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment