Man zwaaiend met brandende fakkel gearresteerd in huis Sigrid Kaag

Man zwaaiend met brandende fakkel gearresteerd in huis Sigrid Kaag

Een bekende complottheoreticus zwaaiend met een brandende fakkel is woensdagavond voor het huis van D66-leider Sigrid Kaag gearresteerd.

De man, op sociale media genoemd als Max van den B, luidde aan de deur, leuzen schreeuwend en tekeergaand over het World Economic Forum en de Nederlandse nazi-partij NSB, aldus de Telegraaf en het AD.

Dezelfde man werd vorige maand ook opgepakt bij het huis van vertrekkend minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge.

Hij werd herkend aan de beelden die live werden gestreamd van beide evenementen op sociale media. De 27-jarige zou ook regelmatig aanwezig zijn bij demonstraties van maatregelen tegen het coronavirus.

Kamerleden zijn geschokt door het nieuws, waarbij D66-Kamerleden Rob Jetten zeggen dat dit de acties waren van ‘intimiderend uitschot’. Mede-D66-Kamerlid Jan Paternotte noemde de gebeurtenis ‘volstrekt idioot en ongelooflijk bedreigend’.

‘Mensen die onze ministers aanvallen, vallen onze democratie aan’, zei Paternotte verder Twitter.

PvdA-leider Liliane Ploumen en SP-leider Lilian Marijnissen noemden het incident ‘onacceptabel’.

CU-leider Gert-Jan Segers noemde een eerdere opmerking gemaakt door Forum voor de Democratie-Kamerlid Pepijn van Houwelingen: ‘Als je het hebt over ‘tribunalen’ en ‘politieke tegenstanders opsluiten’ dan krijg je dit soort intimidatie en bedreigingen’, zegt Segers. schreef.

Kaag, die maandag wordt beëdigd als de nieuwe minister van Financiën, zit momenteel in quarantaine vanwege een coronavirusgeval ‘in haar nabije omgeving’.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment