Man wint salaris terug van tien minuten voorbereidingstijd op zijn werk

Man wint salaris terug van tien minuten voorbereidingstijd op zijn werk

Een telemarketingbedrijf moet betalen voor de tijd die medewerkers nodig hebben om in te loggen op hun systemen en klaar te zijn om aan het werk te gaan, heeft een rechtbank in Den Haag regeerde.

De zaak werd aanhangig gemaakt door een werknemer die bezwaar maakte tegen het feit dat hij tien minuten te vroeg moest komen om in te loggen op maar liefst tien programma’s voordat het eigenlijke werk kon beginnen, maar hij werd niet voor die tijd betaald.

Het bedrijf Teleperformance uit Zoetermeer zegt dat medewerkers tussen de 20 en zes minuten voor aanvang van hun dienst moeten zijn ingelogd, afhankelijk van het project waaraan ze werken. Gedurende die tijd wordt er geen werk van hen verlangd, aldus het bedrijf.

De rechter zei echter dat de tijd moet worden beschouwd als onderdeel van de normale werktijd, aangezien inloggen op de systemen ‘voorbereidende handelingen zijn die nodig zijn om het werk te doen’,

Het bedrijf werd veroordeeld tot betaling aan de werknemer van € 2.900,- aan achterstallig loon en zijn proceskosten.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment