Man redt toeristen van zinkende minibus: ‘Ik zag ze op de ramen bonzen’

Man redt toeristen van zinkende minibus: ‘Ik zag ze op de ramen bonzen’

Een 29-jarige man heeft beschreven hoe hij in een gracht is gedoken om een ​​groep toeristen te redden die vastzaten in een zinkend minibusje in Amsterdam.

Negen Poolse bezoekers zaten aan boord van de bus toen deze zaterdag de kade overschreed en in het water viel tijdens het parkeren naast de Prinsengracht.

Henk Cornelissen, 29, vertelde lokale tv-zender AT5 hij zat met zijn vriendin buiten een restaurant toen hij ‘een enorme plons hoorde’.

‘Ik rende ernaartoe en toen ik aan de kade kwam, hoefde ik niet lang na te denken’, zei hij. ‘Ik deed mijn jas uit en sprong in het water.

‘Ik zag zoveel mensen in dat kleine busje dat snel zonk. Vier mensen bonkten op het raam, maar ze konden niet naar buiten.

‘Ik zag een jongen proberen het raam te breken met zijn elleboog, maar hij kon het niet. Hij zat onder het bloed.’

Cornelissen zei dat hij de voordeur met beide handen openwrikte en de passagiers hielp uitstappen toen de bus sneller zonk. Vervolgens trok hij twee mensen die niet konden zwemmen in veiligheid.

‘Het was van essentieel belang dat iedereen snel naar buiten kon’, zei hij. ‘Gelukkig kon iedereen over de stoelen klimmen en ontsnappen.’

Cornelissen zei dat hij gewend was in koud water te zwemmen omdat hij in zijn vrije tijd gaat duiken, maar hij realiseerde zich pas hoe ingrijpend de situatie was toen een ambulancepersoneel arriveerde en alle passagiers veilig waren opgevangen.

‘Misschien was ik niet het water in gegaan als ik die ervaring niet had gehad’, zei hij. ‘Het had heel anders kunnen aflopen. Wat als er iemand was overleden? Het zou traumatisch zijn geweest. Maar ik zou het zo weer doen als het moest, geen twijfel mogelijk.’

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment