Man neergeschoten op snelweg terwijl hij probeerde te vluchten voor politiebewaring

Man neergeschoten op snelweg terwijl hij probeerde te vluchten voor politiebewaring

De snelweg A73 in Limburg was maandagochtend afgesloten nadat de politie een man had neergeschoten die probeerde te ontsnappen terwijl hij naar een GGZ-instelling werd vervoerd.

Het incident gebeurde rond 03.45 uur in de buurt van Horst. De Limburger meldde. De politie was naar de vluchtstrook gegaan nadat de man gewelddadig werd tegen de twee agenten in de auto.

De man sprong uit en probeerde over de rijbaan te vluchten. Een van de agenten bracht hem naar beneden door op hem te schieten voordat andere agenten ter plaatse kwamen en hem overmeesterden.

De man is naar een medische instelling in Venray gebracht nadat hij zondagavond in Roermond was aangehouden toen hij tekenen van verstoord gedrag vertoonde. Hij wordt behandeld in het Radboudumc ziekenhuis in Nijmegen.

De twee agenten in de auto en een andere die gewond raakte bij de aanhouding van de man in Roermond zijn overgebracht naar het Laurentius ziekenhuis in Roermond. Twee van hen zijn ontslagen.

De A73 werd in beide richtingen tussen Zaarderheiken en Horst-Noord afgesloten terwijl speurders bewijsmateriaal verzamelden. Omleidingen via Eindhoven werden bemoeilijkt door de afsluiting van de N271 vanwege wateroverlast.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment