Man en vrouw gearresteerd voor mensenhandel in Latijns-Amerikaanse sekswerkers

Man en vrouw gearresteerd voor mensenhandel in Latijns-Amerikaanse sekswerkers

Een man en een vrouw zijn aangehouden in verband met het smokkelen van mensen uit Latijns-Amerika naar Nederland om als prostituee te werken, aldus het openbaar ministerie maandag.

De 62-jarige vrouw uit Amsterdam en de 69-jarige man uit Weert zouden deel uitmaken van een mensenhandelbende, waarbij vooral transgenders betrokken zijn.

De vrouw zou onderdak hebben geregeld voor de sekswerkers om te verblijven en te werken in ruil voor een ‘aanzienlijk deel’ van hun verdiensten. Ze is voor twee weken in voorarrest geplaatst. De man fungeerde als bestuurder en is vrijgelaten.

Het OM stelt in een verklaring dat de sekswerkers geen goed Nederlands of Engels spraken en zich in een kwetsbare positie bevonden.

‘Over het algemeen waren ze zeven dagen per week, 24 uur per dag beschikbaar voor vaak riskante seks’, zegt de afdeling in een verklaring. Na een week op één locatie verhuisden ze vaak naar een nieuwe, waardoor ze geen netwerken konden opbouwen, aldus de afdeling.

De afdeling schat dat er momenteel zo’n 700 transgender sekswerkers in Nederland werken, hoewel het werkelijke totaal veel hoger kan liggen. Veel transgenders uit Latijns-Amerika komen naar Europa in de hoop op een beter leven, aldus de afdeling.

De politie heeft inmiddels contact opgenomen met alle 1.600 namen die in haar telefonische hulp staan ​​en heeft de sekswerkers hulp aangeboden.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment