Man en vrouw gearresteerd in verband met gewelddadige aanval May op veiligheidsbusje

Man en vrouw gearresteerd in verband met gewelddadige aanval May op veiligheidsbusje

In België en Frankrijk zijn twee mensen aangehouden in verband met de gewapende overval mei bij een handelsonderneming in edele metalen in Amsterdam.

Zes mannen werden gearresteerd en één doodgeschoten door de politie nadat de overval op een busje dat edelstenen en edelmetalen vervoerde, veranderde in een achtervolging naar Broek in Waterland, ten noorden van Amsterdam.

De politie zei toen nog op jacht te zijn naar minstens twee verdachten.

Een speciaal team, opgezet onder auspiciën van Eurojust in Den Haag, werkte aan de grensoverschrijdende zaak, resulterend in de arrestaties van maandag.

De Belgische verdachte, een 20-jarige vrouw, is bij haar thuis aangehouden, aldus de Nederlandse politie. De Franse verdachte, een 44-jarige man, is maandag aangehouden. De politie viel dinsdag een winkel in Parijs binnen en doorzocht de woning van de Franse verdachte.

De aanval op de beveiligingsbus resulteerde in een achtervolging met hoge snelheid, waarbij tien politievoertuigen betrokken waren, die in een veld eindigde. Vijf van de overvallers gingen er te voet vandoor, nadat ze twee vluchtauto’s in brand hadden gestoken. Ze werden uiteindelijk opgepakt door de politie, inmiddels versterkt met speciale gewapende eenheden en een helikopter.

Het grootste deel van de vangst, met een waarde van € 14 miljoen, werd teruggevonden.

Nederland zal nu vragen om uitlevering van de twee verdachten om terecht te staan.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment