Man die verdacht werd van het volgen van misdaadverslaggever Telegraaf vrijgelaten

Man die verdacht werd van het volgen van misdaadverslaggever Telegraaf vrijgelaten

De 36-jarige man die donderdag werd aangehouden nadat de politie de snelweg A2 had afgesloten, uit angst voor een mogelijke aanslag op een vooraanstaande Nederlandse misdaadverslaggever, is vrijgelaten.

De A2 was bijna een uur afgesloten voor verkeer met politie iin eerste instantie alleen onthullend de actie was ingegeven door een bedreiging van een persoon die onder politiebescherming stond. Dat bleek later Telegraaf-reporter John van den Heuvel te zijn.

Volgens berichten in de media leek de aangehouden man de auto van Van den Heuvel te hebben gevolgd, waardoor zijn beveiligingsteam in actie kwam.

De man, die door de politie is verhoord, blijft een verdachte, maar er is niet genoeg bewijs om hem vast te houden, aldus het openbaar ministerie.

Van den Heuvel zei: hem was verteld dat er een bivakmuts was en verschillende telefoons, waaronder versleutelde, waren in de auto van de man gevonden.

Het incident komt zes maanden nadat misdaadverslaggever Peter R de Vries werd neergeschoten in een drukke straat in Amsterdam, kort nadat hij de studio van het tv-roddelprogramma RTL Boulevard had verlaten.

De Vries zou geen politiebescherming hebben gewild omdat het hem onmogelijk zou maken zijn werk te doen. Er wordt gedacht dat de schietpartij mogelijk verband hield met de Marengo gangland moordproces waarin De Vries kroongetuige Nabil B.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment