Man die tegen staatsloterij heeft gevochten wegens misleidende beweringen, krijgt celstraf voor fraude

Man die tegen staatsloterij heeft gevochten wegens misleidende beweringen, krijgt celstraf voor fraude

De man die een stichting oprichtte om juridische stappen te ondernemen tegen het staatsloterijbedrijf Staatsloterij wegens het misleiden van spelers over hun winkansen, is veroordeeld voor het verduisteren van € 2,8 miljoen aan donaties.

Ferdy R, 41, heeft een deel van het geld van eisers besteed aan een dure villa en maakt zich ook schuldig aan witwassen, valsheid in geschrifte en belastingfraude. rechters in Zwolle zeiden:.

Het openbaar ministerie had vier jaar cel geëist, waarvan twee jaar voorwaardelijk. De rechtbank oordeelde dat de straf lager moest zijn omdat R geen strafblad had en dat hij enig succes had geboekt in zijn campagne voor schadevergoeding voor mensen die zich door de loterij opgelicht voelden.

De Hooggerechtshof zei in 2015 dat de Nederlandse staatsloterij tussen 2000 en 2008 spelers heeft misleid door de winkans te overdrijven. De loterij had spelers moeten waarschuwen dat ze zowel verkochte als onverkochte loten zou gebruiken bij het maken van de trekking, aldus de rechtbank.

Zo’n 23.000 mensen schreven zich in voor de actie van de stichting Loterijverlies.nl, maar dat was na de uitspraak van de Hoge Raad opgelopen tot 194.000.

Het lukte R echter niet om de organisatoren van de loterij tot schadevergoeding te krijgen en in 2017 werd hij uit zijn functie bij de stichting Loterijverlies, de Telegraaf meldde.

De zaak tegen R begon in 2016 toen de Telegraaf ontdekte dat hij via een trustmaatschappij op het eiland Man een luxe villa in Bergen had gekocht.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment