Man die naar verluidt van plan was Rutte aan te vallen in rechtbank voor pro forma verhoor

Man die naar verluidt van plan was Rutte aan te vallen in rechtbank voor pro forma verhoor

 

De 22-jarige Amsterdammer die wordt beschuldigd van samenzwering om premier Mark Rutte te vermoorden, moet voor de rechter verschijnen pro-forma hoorzitting op woensdag.

De man zou hebben geprobeerd om zowel anderen te rekruteren om het parlement te bestormen als om online wapens te kopen, maar zijn advocaat Priya Soekhai zegt dat haar cliënt nooit de intentie had om zijn woorden in daden om te zetten, meldt RTL.

Yavuz O werd eerder deze zomer gearresteerd en beschuldigd van het voorbereiden van een aanslag op Rutte en het aanzetten tot en het verzamelen van informatie om een ​​terroristische aanslag te plegen. Dat gebeurde volgens het OM zowel mondeling als via twee openbare Telegram-accounts.

In september kreeg Rutte extra persoonlijke bescherming omdat hij bang was dat gangsters hem zouden ontvoeren. De Telegraaf meldde dat inlichtingendiensten optraden nadat in de omgeving van Rutte ‘spotters’ – mensen die door criminele bendes zijn ingehuurd om het terrein voor te bereiden op een aanslag of ontvoering – waren gesignaleerd.

Hij en andere politici waren naar verluidt ook het doelwit van een andere vermeende terroristische cel in Eindhoven.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment