Man die auto van persfotograaf in de sloot duwde belandt in cel

Man die auto van persfotograaf in de sloot duwde belandt in cel

Een man die met een graafmachine de auto van een persfotograaf in een greppel heeft geduwd, is veroordeeld tot 15 maanden cel, waarvan zeven met uitstel.

De aanslag vond plaats afgelopen april toen de fotograaf, alleen Timothy genoemd om zijn identiteit te beschermen, met zijn vriendin naar Lunteren reed na een melding van een autobrand op een boerderij in de buurt van het Gelderse stadje.

Bij aankomst werd hij direct bedreigd en vluchtte hij in zijn auto. Hij was aan het telefoneren met de politie toen Albert E (34) de auto in de greppel kantelde en ondersteboven belandde. De fotograaf en zijn vriendin moesten door de hulpdiensten worden bevrijd en liepen lichte verwondingen op.

De rechter zei dat een reconstructie van de gebeurtenissen, die werden vastgelegd op de dashcam van de auto, aantoonde dat de afloop gemakkelijk fataal had kunnen zijn. E werd beschuldigd van poging tot zware mishandeling, maar niet van poging tot doodslag.

De rechter beschouwde de gebeurtenis niet als een aanslag op de persvrijheid omdat niet kon worden vastgesteld of E wist dat hij met een persfotograaf te maken had.

E kreeg ook te horen dat hij zich moest melden bij zijn reclasseringsambtenaar en zich moest laten behandelen. De rechter zei dat dit was om ervoor te zorgen dat de man, die geen eerdere veroordelingen heeft, een soortgelijke aanval niet opnieuw zou proberen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment