Man bekent bomaanslagen in Poolse supermarkten, motief onduidelijk

Man bekent bomaanslagen in Poolse supermarkten, motief onduidelijk

Standbeeld van Justitie.

Een 20-jarige man heeft de politie verteld dat hij was ingehuurd om rond de jaarwisseling bomaanslagen uit te voeren die Poolse supermarkten schade toebrachten.

De man, Hyron A., zei vorig jaar in januari en in december in Aalsmeer explosieven buiten de winkels in Beverwijk en Tilburg te hebben geplaatst, meldt NH Nieuws. de advocaat van A., Veerle Hammerstein, heeft de bekentenis van zijn cliënt bevestigd.

A. zei dat hij handelde in opdracht, maar wilde niet onthullen wie hem had gevraagd de supermarkten op te blazen. Hij zei tegen de politie: ‘Ik wilde geld verdienen, maar dat heb ik nog nooit gezien.’

De Warszawa XL winkel in Tilburg werd volledig vernietigd in een explosie op 4 januari die ramen verbrijzelde in een straal van 100 mijl. Bij de aanval, die rond 02.00 uur plaatsvond, raakte niemand gewond.

Het openbaar ministerie is twee afzonderlijke onderzoeken naar de explosies gestart en heeft negen verdachten geïdentificeerd, waaronder A. Het motief voor de aanslagen is nog onbekend.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment