Man, 38, gearresteerd nadat Italiaanse software-engineer dood werd gevonden in Amsterdam

Man, 38, gearresteerd nadat Italiaanse software-engineer dood werd gevonden in Amsterdam

Een 38-jarige man is aangehouden in verband met de dood van een Italiaanse computeringenieur in Amsterdam.

Paolo Moroni, 42, is donderdagavond dood aangetroffen in zijn woning aan de VOC-kade, een recent gebouwd complex in de wijk Oostenburg. De politie zei destijds dat ze het incident als een misdrijf behandelden.

Moroni woonde sinds 2009 in Amsterdam en werkte als software-engineer, nadat hij eerder in Zwitserland en Duitsland had doorgebracht, meldde het Parool.

Hij was onlangs teruggekeerd van een bezoek aan zijn familie in Allumiere, 60 km ten noordwesten van Rome, waar zijn vader een restaurant heeft.

Moroni’s familie vertelde Italiaanse media dat ze sinds afgelopen zondag geen contact met hem hadden kunnen krijgen. Een van zijn broers beschreef hem als ‘rustig en vredig’ en voegde eraan toe: ‘Ik heb hem nog nooit verdrietig gezien.’

De advocaat van de familie, Bruno Forestieri, werd in Italiaanse media als volgt geciteerd: zijn dood was ‘absoluut een moord’. ‘De vertrouwelijkheid waarmee de Nederlandse politie het onderzoek uitvoert, bevestigt dat’, zegt hij.

De Amsterdamse politie zei dat de verdachte een 38-jarige man uit Rotterdam van Marokkaanse afkomst was, maar gaf geen verdere details over het onderzoek.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment