Makelaars in onroerend goed worden geconfronteerd met nieuwe regels om de transparantie van huisverkoop te verbeteren

Makelaars in onroerend goed worden geconfronteerd met nieuwe regels om de transparantie van huisverkoop te verbeteren

De overheid wil dat makelaars een logboek bijhouden over hoe het biedproces van een woning verloopt, dat iedereen kan controleren nadat de woning is verkocht.

De verhuizing, zegt minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren, ‘zal de ruimte voor oneerlijke handel wegnemen en iedereen zal weten hoe het bieden is gegaan’.

Ollongren wil dat de sector de logboeken invoert en zegt met wetsontwerp te komen als het niet snel genoeg gaat. Het logboek is een van de drie maatregelen die de minister van plan is om de woningmarkt eerlijker te maken voor kopers in de huidige oververhitte markt.

Er is volgens de minister veel onduidelijkheid over wat nu precies de regels zijn voor kopers, verkopers en makelaars. Ze wil nu dat de sector een verbeterplan opstelt dat eind dit jaar klaar moet zijn.

Ollongren wil ook zorgen voor gelijke kansen voor kopers, zodat degenen die het pand willen laten keuren, of die de financiële kant van de deal nog moeten afronden, niet worden uitgeknepen.

Door de huidige concurrentie op de woningmarkt worden potentiële kopers die bijvoorbeeld het gebouw bouwtechnisch gezond willen maken, vaak uitgesloten van het biedproces.

Ook Vereniging van Eigenaren Vereningen Eigen Huis pleit voor meer transparantie. Door het ontbreken van regels en afspraken kunnen ‘veel makelaars de ethische grenzen van verkopers overschrijden’, stelt de organisatie.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment