Maart 2022 is de zonnigste ooit, met nauwelijks regen

Maart 2022 is de zonnigste ooit, met nauwelijks regen

Maart 2022 wordt de zonnigste sinds het begin van de metingen, met tot nu toe minstens 211 uren zonneschijn en nog meer voor het einde van de maand.

Het recordweer komt door een hogedrukgebied boven een groot deel van Europa, dat sinds begin deze maand weinig is veranderd, aldus NOS-weerman Peter Kuipers Munneke.

De maand was ook extreem droog, met slechts twee uur regen, vergeleken met 56 in een gemiddelde maart.

Maar ondanks de zonneschijn behoort de maand niet tot de warmste ooit, want de temperatuur zakte ‘s nachts maar liefst 11 keer onder nul.

De verwachting is dat de dagtemperatuur vanaf maandag daalt en tegen vrijdag niet meer dan 8 graden Celsius zal zijn. Het zonnige weer maakt in de loop van de week ook plaats voor bewolking. Het KNMI-weerbureau zegt zelfs dat het dinsdag gaat regenen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment