Maaltijdbezorging overtreft afhaalrestaurants met pizza en sushi voorop

Maaltijdbezorging overtreft afhaalrestaurants met pizza en sushi voorop

Maaltijdbezorging is inmiddels populairder dan traditionele afhaalmaaltijden in Nederland, blijkt uit onderzoek van GfK.

In het eerste kwartaal van dit jaar bestelden mensen in Nederland leveringen aan huis voor een waarde van € 1,1 miljard, maar haalden ze zelf alleen maaltijden op ter waarde van € 991 miljoen.

De meest populaire bezorgde maaltijd is een pizza, goed voor een op de zes bestellingen. Japans eten, zoals sushi, komt op de tweede plaats. Het populairste fastfood om persoonlijk af te halen is friet, gevolgd door andere gefrituurde snacks en Chinees eten.

GfK verwacht dat de trend zich in het tweede kwartaal zal voortzetten, aangezien bezorgdiensten als Deliveroo, Uber en Thuisbezorgd meer ingang vinden in de traditionele afhaalsector.

‘Mensen van 30 en 40 laten nu ook vaker eten bezorgen, dus de groep wordt alleen maar groter’, zegt woordvoerder Joeri van den Broek.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment