Lynx op vrije voeten? Buurtbewoners melden dat ze een ‘grote kat’ hebben gezien

Lynx op vrije voeten? Buurtbewoners melden dat ze een ‘grote kat’ hebben gezien

Mogelijk loopt er een lynx rond in het duingebied bij ‘s-Gravezande omdat er meerdere waarnemingen van een ‘grote kat’ zijn gemeld bij natuurorganisatie Zuid-Hollands Landschap.

Er zijn nogal wat berichten binnengekomen, zegt een woordvoerder van de organisatie tegen de regionale omroep Rijnmond. ‘Maar die komen vooral van mensen die een buurman hebben die het dier heeft gezien, of iets dergelijks. Niemand van ons heeft het dier gezien.’

Het aantal waarnemingen was echter zorgwekkend genoeg voor de organisatie om de politie te betrekken bij een zoektocht naar het dier, dat naar verluidt viel een vrouw en haar hond aan, die beiden verwondingen opliepen.

Dierenambulance-eigenaar Theo de Wijs zei dat hij ook een telefoontje had gekregen van een vrouw die haar hond uitliet die oog in oog was gestaan ​​met het dier. Ze is niet aangevallen.

‘Uit haar beschrijving klinkt het alsof het een loslopende lynx is. En één ding is zeker, aan voedsel zal het in de duinen niet ontbreken’, zegt De Wijs.

Lynxen, die gemakkelijk te herkennen zijn vanwege hun getufte oren, zijn gespot in de Belgische Ardennen, maar zijn sinds het einde van de 19e eeuw in Nederland uitgestorven.

‘Het kan zijn dat iemand illegaal een lynx als huisdier hield en dat het te groot wordt om te hanteren en dat de persoon het heeft losgelaten’, zei De Wijs.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment