Louis van Gaal keert waarschijnlijk terug als bondscoach: Nederlandse media

Louis van Gaal keert waarschijnlijk terug als bondscoach: Nederlandse media

Louis van Gaal Foto: Congres in Foto’s via Wikimedia Commons

De terugkeer van Louis van Gaal als coach van het Nederlands herenvoetbalelftal is allesbehalve een uitgemaakte zaak, meldt omroep NOS.

Van Gaal vervangt Frank de Boer, die ontslag nam na de teleurstellende prestatie van het EK dit jaar. Eerder coachte hij Oranje al twee keer.

Bronnen binnen de KNVB lieten aan de NOS weten dat de onderhandelingen met Van Gaal ‘in een afrondende fase’ zitten en dat hij ook nog twee assistenten heeft benoemd: Danny Blind en Henk Fraser.

Van 2000 tot 2002 stond Van Gaal bovenaan bij de nationale ploeg, maar Oranje slaagde er niet in zich te plaatsen voor het WK. Hij was succesvoller tijdens zijn ambtstermijn van 2012-2014 toen Nederland derde werd op het WK in Brazilië in 2014.

Van Gaal verliet Nederland om Manchester United te coachen, een functie waar hij in 2016 na een reeks nederlagen uit werd ontslagen. Hij kondigde in 2017 zijn afscheid van de sport aan en heeft sindsdien geen topbaan meer gehad.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment