Louis van Gaal gaat naar de beurs met diagnose prostaatkanker

Louis van Gaal gaat naar de beurs met diagnose prostaatkanker

Bondscoach Louis van Gaal wordt behandeld voor een agressieve vorm van prostaatkanker nadat hij in 2020 de diagnose van de ziekte kreeg.

Van Gaal, 70, maakte het nieuws bekend tijdens een interview in een talkshow op televisie Humberto om een ​​nieuwe documentaire over zijn leven te promoten. Zijn kankerdiagnose wordt besproken in de film.

Van Gaal zei dat hij de Oranje-spelers niet had verteld over zijn diagnose voorafgaand aan hun WK-voorbereidingen om hun ‘keuzes of vastberadenheid’ niet te beïnvloeden.

De behandeling begon vorig jaar en Van Gaal zei dat hij 25 bestralingen had ondergaan, waarvan sommige tijdens trainingskampen.

Van Gaals eerste vrouw stierf aan alvleesklierkanker. ‘Ik heb veel ervaring met ziekte’, zei hij. ‘Ze maken deel uit van het leven en ik ben misschien sterker als persoon door wat ik heb meegemaakt. Daarom wilde ik het [the diagnosis] in de film.’

Van Gaal heeft al gezegd dat hij stopt met zijn rol bij Oranje na de Wold Cup in Qatar.

Jaarlijks worden in Nederland zo’n 12.000 gevallen van prostaatkanker vastgesteld.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment