Loonkloof blijft kleiner worden, maar deeltijdfuncties drukken op de lonen van vrouwen

Loonkloof blijft kleiner worden, maar deeltijdfuncties drukken op de lonen van vrouwen

De loonkloof tussen mannen en vrouwen is de afgelopen twee jaar iets kleiner geworden, maar vrouwen verdienen nog steeds gemiddeld 36% minder dan mannen, nationaal bureau voor de statistiek CBS zei op vrijdag.

Het grootste deel van het verschil is toe te schrijven aan vrouwen in Nederland part-time werken, aldus het CBS. Mannen werken in Nederland gemiddeld 33 uur per week, vrouwen 25 uur.

In termen van uurtarieven verdienen vrouwen gemiddeld 13% minder dan mannen, maar dit cijfer neemt af naarmate meer vrouwen met diploma’s en andere kwalificaties het personeelsbestand betreden. Tien jaar geleden was de loonkloof 18%, aldus het CBS.

Mannen verdienen gemiddeld € 25,84 per uur, vrouwen € 22,42.

Zo’n 85% van de banen betaalt minder dan € 33 per uur en hier verdienen mannen en vrouwen nagenoeg hetzelfde. Maar mannen overtreffen vrouwen als het op loon aankomt, omdat ze eerder in een sector met hogere lonen werken, aldus het CBS.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment