Loon stijgt gemiddeld 3,4% in april, het hoogste percentage in 13 jaar

Loon stijgt gemiddeld 3,4% in april, het hoogste percentage in 13 jaar

De loonovereenkomsten die in april tussen vakbonden en werkgevers werden gesloten, omvatten een gemiddelde loonstijging van 3,4%, het hoogste cijfer in 13 jaar, volgens werkgeversadviesgroep AWVN.

In totaal werden vorige maand 26 deals gesloten, waarbij 230.000 mensen betrokken waren, aldus de AWVN.

De lonen vertonen sinds vorig jaar een stijgende lijn, maar bieden nog lang geen compensatie voor de inflatie, die momenteel rond de 9,6% ligt.

Het Financieele Dagblad liet eerder deze maand weten dat ook de uurlonen die betaald moeten worden via uitzendplatforms als Temper en Youbahn stijgen, met name in de horeca.

Zo biedt Youbahn, dat zo’n 40.000 uitzendkrachten in de boeken heeft staan, nu een loon van € 14,50 per uur voor het barpersoneel, 20% meer dan aan het begin van het jaar. Ook de loontarieven voor schoonmaak- en zorgtaken zijn met 4% tot 8% gestegen, aldus het FD.

Dit jaar zijn tot dusver 140 loon- en arbeidsvoorwaardenovereenkomsten ondertekend, die betrekking hebben op 1,9 miljoen werknemers en met een gemiddelde jaarlijkse loonsverhoging van iets minder dan 3%.

 

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment