Lonen voor uitzendkrachten in horeca stijgen tot 20%: FD

Lonen voor uitzendkrachten in horeca stijgen tot 20%: FD

De uurlonen die betaald worden via uitzendplatforms als Temper en Youbahn stijgen, vooral in de horeca, de Financieel Dagblad vrijdag gemeld.

Zo biedt Youbahn, dat zo’n 40.000 uitzendkrachten in de boeken heeft staan, nu een loon van € 14,50 per uur voor het barpersoneel, 20% meer dan aan het begin van het jaar. Ook de loontarieven voor schoonmaak- en zorgtaken zijn met 4% tot 8% gestegen, aldus het FD.

Freelancerbureau Temper, met 20.000 uitzendkrachten, heeft ook een stijging van de lonen gemeld, waarbij bedienend personeel nu 16% meer verdient dan in januari. Ook het uurtarief voor barwerk is met 9% gestegen.

Vooral de horeca kampt met een personeelstekort en door de loonsverhoging wordt de kans groter dat vacatures worden ingevuld, zegt Youbahn-directeur Ard Huininga tegen de krant. In januari werd slechts 12,5% van de vacatures in de bar die via het platform werden aangeboden ingevuld, maar dat is nu gestegen tot 42%.

De lonen voor uitzendkrachten stijgen nu sneller dan voor mensen met een reguliere baan, wat zou kunnen leiden tot meer druk op werkgevers bij het onderhandelen over sectorbrede deals voor vast personeel, aldus de krant.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment