Lokale verkiezingsavond: volg de resultaten zodra ze binnenkomen

Lokale verkiezingsavond: volg de resultaten zodra ze binnenkomen

21.23: In de (totaal onwetenschappelijke) Dutch News poll is GroenLinks de grote winnaar met 31% van de stemmen. Ten tweede is D66 met 19%. Lokale partijen haalden 9,5% van de stemmen van het Nederlands Nieuws, een flink stuk minder dan hun aandeel in Nederland als geheel.

De peiling van het Nederlandse Nieuws zette BIJ1 en VVD op 8,4%, de PvdA op 7% en pan-Europese nieuwkomer Volt op 5%.

Ongeveer 44% van de mensen in onze peiling had eerder gestemd, terwijl 40% voor het eerst stemde. De rest kon niet stemmen of wist niet of ze wel mochten stemmen, terwijl 4% zei niet geïnteresseerd te zijn in politiek.

21.14: Het stemmen is geëindigd bij de lokale verkiezingen van 2022, waarbij 13,6 miljoen kiezers hun stem mochten uitbrengen in 333 gemeenten.

De eerste indicaties zijn dat de opkomst lager was dan in 2018. Zo had in Rotterdam nog maar 37,8% van de kiezers met nog 30 minuten te gaan zijn stem uitgebracht. In 2018 was de opkomst in Rotterdam 46,7%.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment