Lokale verkiezingen dag twee: langzame start van het stemmen in de grotere steden

Lokale verkiezingen dag twee: langzame start van het stemmen in de grotere steden

In heel Nederland wordt dinsdag gestemd op de tweede dag van de gemeenteraadsverkiezingen. Er zijn een aantal selecte stembureaus geopend om mensen die de drukte willen vermijden hun stem uit te brengen, voorafgaand aan de hoofddag van de stemming op 16 maart.

Maandag stemde 2,4% van de kiezers in Amsterdam, maar de optie was populairder in Den Haag, waar 3,3% meedeed aan de early voting.

In totaal kunnen zo’n 13,6 miljoen mensen stemmen, inclusief alle EU-onderdanen en buitenlanders die minimaal vijf jaar als woonachtig in Nederland staan ​​geregistreerd.

De NOS zendt dinsdagavond twee programma’s uit om de verkiezingscampagne af te ronden: een met landelijke partijen en een met lokale partijleiders in debat.

Weet je niet op wie je moet stemmen? Hier is een gids voor Engelstalige en andere taalmanifestbronnen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment