Lokale belastingen stijgen sneller voor huiseigenaren dan huurders in 2022

Lokale belastingen stijgen sneller voor huiseigenaren dan huurders in 2022

Huiseigenaren hebben dit jaar het zwaarst te lijden gehad van de stijgingen van de lokale belastingen, met een stijging van 2,9% vergeleken met een stijging van 1,9% voor huurders.

Een onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen onderzoekscentrum van de lokale overheid COELO vonden grote verschillen tussen gemeenten in de manier waarop de belastingtarieven veranderden.

In Landsmeer en Papendrecht ging de onroerendgoedbelasting (ozb) met respectievelijk 31% en 27% omhoog, in Weesp, bij Amsterdam, met 39%.

Huiseigenaren betalen dit jaar gemiddeld € 1.486 aan gemeentelijke belastingen, waarvan € 904 aan de gemeente, € 189 aan de provincie en € 392 aan het waterschap.

De hoogste belastingen waren in Bloemendaal, Noord-Holland, waar het gemiddelde huis meer dan € 1 miljoen kost, met een totale rekening van € 2.406, terwijl de laagste rekeningen in Tilburg zijn met € 1.162.

Huurders betalen gemiddeld € 893 per jaar, variërend van € 1.226 in Wassenaar tot € 544 in Nijmegen.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment