Little Wendy’s in Nederland wint weer een zaak tegen big Wendy’s USA

Little Wendy’s in Nederland wint weer een zaak tegen big Wendy’s USA

 

Een rechtbank in Den Bosch heeft getorpedeerd opnieuw een poging van de Amerikaanse fastfoodketen Wendy’s om zijn Nederlandse naamgenoot in Zeeland te dwingen de naam te laten vallen, waardoor het zich niet in de Benelux kan vestigen.

Raymond Warrens, eigenaar van de Wendy’s in Goes, noemde zijn snackbar in 1988 naar zijn dochter en registreerde in 1995 zijn gebruiksrecht in de Benelux. De Wendy’s in Goes is tot nu toe de enige Nederlandse Wendy’s die er bestaat.

Wendy’s USA probeert sinds 2000 de Nederlandse rechtbanken ervan te overtuigen dat zijn recht ongeldig moet worden verklaard, zodat het zich kan registreren en zich kan vestigen in de Benelux. De fastfoodgigant heeft momenteel meer dan 6.500 restaurants in de Verenigde Staten en wil voet aan de grond krijgen in Europa.

De rechter oordeelde echter dat het gebruik van de naam door de Nederlandse snackbar in overeenstemming is met de regels van de fastfoodmarkt. ‘De snackbar gebruikt de naam gepast, en het staat ook op t-shirts, kaartjes en papieren zakken’, zei de rechter.

Er is geen verplichting voor een buurtsnackbar om zijn activiteiten uit te breiden naar andere landen, zei de rechter in navolging van een eerdere uitspraak van de rechtbank Zeeland-West-Brabant in 2017.

Noch Wendy’s heeft tot dusver commentaar geleverd op de uitkomst van de zaak.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment