Limburg stijgt op EU-besmettingslijst, terwijl Omicron voet aan de grond krijgt in Amsterdam

Limburg stijgt op EU-besmettingslijst, terwijl Omicron voet aan de grond krijgt in Amsterdam

De Nederlandse provincie Limburg heeft nog steeds meer positieve coronavirus-tests per hoofd van de bevolking dan vrijwel enig ander deel van Europa, volgens het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding.

In de afgelopen twee kalenderweken hebben twee op de 75 mensen in de provincie het coronavirus gehad, aldus het ECDC, wat een lichte stijging is ten opzichte van de voorgaande twee weken. Nu delen van Oostenrijk hun besmettingsgraad nu verlagen, is Limburg gestegen van 12e naar de zesde plaats op de ECDC-ranglijst.

In heel Europa zijn nu 132 regio’s ‘donkerrood’, tegen 119 vorige week. Alleen delen van Italië, Spanje en Roemenië hebben een lager risico om het coronavirus op te lopen.

Ondertussen hebben de gezondheidsautoriteiten in Amsterdam de Omicron-variant nu geïdentificeerd bij twee mensen zonder banden met zuidelijk Afrika, wat suggereert dat de nieuwe versie zich nu verspreidt onder de algemene bevolking, de Parool gemeld.

De twee gevallen werden geïdentificeerd in 200 monsters die maandag werden genomen uit de testcentra van de stad voor extra controles. Dinsdag werden ook vijf gevallen geïdentificeerd en woensdag vier, maar het traceren van contacten heeft nog niet vastgesteld of er een Zuid-Afrikaans verband met hen is.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment