Limburg begint op te ruimen na plotselinge overstromingen, er is meer regen op komst

Limburg begint op te ruimen na plotselinge overstromingen, er is meer regen op komst

Waterschade in Heerlen nakijken. Foto: Marcel van Hoorn ANP

Het KNMI-weerbureau heeft zijn code rood weerswaarschuwing voor delen van Limburg ingetrokken vanwege uitzonderlijk zware regenbuien, maar waarschuwt dat er meer regen op komst is.

De regen heeft geleid tot grote overstromingen in delen van Limburg, Duitsland en België en het is nu bekend dat zeker vier mensen zijn omgekomen nadat zes huizen zijn ingestort in de Duitse stad Schuld (Rijnland-Palts). Er worden nog tientallen vermist.

In Valkenburg, bij Maastricht, zitten door de overstromingen 433 woningen zonder stroom en moesten de bewoners van een hospice en een verpleeghuis ‘s nachts worden geëvacueerd vanwege het overstromingsgevaar.

Ook vakantiegangers die op een nabijgelegen camping verbleven, werden in veiligheid gebracht.

Het leger werd opgeroepen om te helpen bij de reddings- en overstromingspreventie nadat er in korte tijd meer dan 10 centimeter regen was gevallen.

Mensen worden ook opgeroepen om in hun huizen te blijven totdat het water door de stroming is gezakt. ‘Je kunt weggesleept worden’, zegt Maarten de Kever van de lokale veiligheidsraad tegen NPO-journaal.

In Maastricht zelf is het waterpeil in de Maas hoog, maar levert dat geen problemen op, aldus De Kever. Weersvoorspellers verwachten dat het rivierpeil nog twee dagen zal stijgen.

Een code geel weerswaarschuwing voor meer zware regen is nu van kracht voor het hele land, met uitzondering van de drie westelijke provincies.

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment