Leren zwemmen is onderwijs geen sport, hofregels

Leren zwemmen is onderwijs geen sport, hofregels

Ambtenaren van een klein particulier zwembad in Hilversum hoeven niet te controleren of ouders van kinderen die zwemles volgen een geldige coronaviruspas hebben, Rechtbank Utrecht zei dinsdag.

De rechtbank zei dat zwemlessen als onderwijs moeten worden beschouwd, omdat leren zwemmen in het belang is van hun persoonlijke veiligheid. ‘Het belangrijkste doel is om te leren zwemmen, niet om te sporten’, aldus de rechtbank. ‘Zwemlessen zijn dus geen sport.’

De uitspraak houdt in dat zwembadpersoneel niet hoeft te controleren of ouders geldige passen hebben als ze hun kinderen naar de lessen brengen en helpen om zich om te kleden. Ouders kunnen echter vanwege de coronaregels niet naar de lessen worden toegelaten, aldus de rechtbank.

De eigenaar van het zwembad daagde de zaak voor de rechter nadat gemeenteambtenaren hem bedreigden met een boete van 2500 euro voor elke pas die niet werd gecontroleerd.

Stadsbeambten moeten nu beslissen welke reactie ze zullen geven op de formele klacht van de zwembadeigenaar en het verbod op het controleren van passen blijft tot die tijd van kracht, zei de rechtbank.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment