Leonardo DiCaprio investeert in kweekvleesbedrijf Mosa Meat

Leonardo DiCaprio investeert in kweekvleesbedrijf Mosa Meat

Hollywood-acteur Leonardo DiCaprio is de nieuwste spraakmakende investeerder die geld heeft gestoken in het Nederlandse kweekvleesbedrijf Mosa Meat, aldus het bedrijf op een website.

DiCaprio is al lang een voorvechter van wereldwijde milieukwesties en heeft in de loop der jaren meer dan $ 100 miljoen aan subsidies verstrekt aan verschillende programma’s en projecten, zei Mosa Meat. De bekroonde acteur heeft ook geïnvesteerd in de Israëlische producent van kweekvlees Aleph Farms.

‘Een van de meest impactvolle manieren om de klimaatcrisis te bestrijden, is ons voedselsysteem te transformeren’, zei DiCaprio in een persverklaring. ‘Mosa Meat en Aleph Farms bieden nieuwe manieren om aan de wereldwijde vraag naar rundvlees te voldoen en tegelijkertijd enkele van de meest urgente problemen van de huidige industriële rundvleesproductie op te lossen.’

Mosa Meats werd opgericht in 2013 nadat de Nederlandse onderzoeker Mark Post de eerste burger live op televisie in Londen presenteerde. Dat project was gefinancierd door Sergey Brin, een mede-oprichter van Google.

Het onderzoek bestond uit het extraheren van cellen uit levend vee en deze onder laboratoriumomstandigheden te kweken tot reepjes vlees die vervolgens werden gecombineerd tot een enkele runderburger.

Just Eat Takeway-oprichter Jitse Groen en veevoerproducent Nutreco behoorden tot de investeerders die in februari in een derde financieringsronde nog eens 10 miljoen dollar in Mosa Meat hebben gepompt.

Het bedrijf zei destijds dat het geld zou worden gebruikt om zijn huidige proefproductiefaciliteit in zijn huis in Maastricht uit te breiden, een industriële productielijn te ontwikkelen, zijn team uit te breiden en gekweekt rundvlees te introduceren bij consumenten.

Mosa Meat heeft geen commentaar gegeven op de omvang van de investering van DiCaprio.

 

Disclaimer:

Tipmaatregelen.nl is geen eigenaar van de informatie op deze website, wij verstrekken de informatie die al beschikbaar is op internet. Voor eventuele steengroeven wordt Disclaimer verzocht vriendelijk contact met ons op te nemen – tipsmaatregelen@gmail.com Of https://tipsmaatregelen.nl/contact/ Bedankt

Leave a Comment